Om os

Hvem er vi??


Aids-linjens rådgivere har siden 1986 haft som formål at begrænse smitteoverførelse af hiv, hepatitis og andre seksuelt overførbare infektioner ved at tilbyde rådgivning og information til hele befolkningen i Danmark om hiv, aids, andre seksuelt overførbare infektioner samt om seksualitet, risikovurdering, sikker sex og andet relevant for den rådsøgende.


Foreningen Aids-linjen, er baseret på frivillighed.Foreningens formål:


At yde information og rådgivning til almenbefolkningen uanset køn, seksualitet, etnicitet eller hiv-smittestatus


At henvise til test for hiv eller andre seksuelt overførbare infektioner, i det omfang det er relevant


At bekæmpe stigmatiseringen af hiv-smittede gennem information og rådgivning

Aids-linjen har et højt fagligt niveau i det sygdomsbekæmpende rådgivnings- og informationsarbejde og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området.


De fælles værdier hos rådgiverne er medmenneskelighed, engagement, åbenhed og kvalificeret rådgivning hver gang.


Aids-linjen henvender sig som det eneste rådgivningstilbud til almenbefolkningen med rådgivning og information om hiv, aids, og andre seksuelt overførbare infektioner.


Aids-linjen er desuden et supplement til andre eksisterende rådgivningstilbud til højrisiko- målgrupperne (mænd, der har sex med mænd, personer tilhørende etniske minoritetsgrupper fra høj-prævalente områder og hiv-smittede).


Vores vision er at skabe et rum, hvor den rådsøgende kan søge konkret information, fordomsfri dialog samt anonymitet. Derudover ønsker vi at hjælpe til afstigmatisering af hiv, andre seksuelt overførbare infektioner og seksualitet.